Home
Contact
Achtergrond
Communiceren met dieren
Blog
Reacties
Aanvraag Consult
Nieuws
Cursus communiceren met dieren
Media
Webshop
Privacy Policy

GRATIS E-book:

5 tips om zelf met je dier te praten


Hoe gaat zo'n gesprek in z'n werk?

Wil jij net als zo veel van jouw voorgangers leren communiceren met dieren? Dan hebben wij voor jou dé oplossing: een Gratis E-book met 5 Gratis tips om zelf met dieren te praten! Hij is erg gemakkelijk te downloaden. Wie wil nou niet de band met z'n dier verbeteren?!

 

...ik werk alleen bij volle maan … … dan kijk ik in mijn kristallen bol ...

Nee hoor, geintje. Zo spannend is het niet. Ik daal gewoon af naar een bepaald meditatieniveau (alfa) en tune in op het huisdier. Dat geeft mij plaatjes, geuren, smaken, gevoelens en/of geluiden door. Het grappige is dat deze waarnemingen niet taalgebonden zijn. Ik praat dus net zo gemakkelijk met een hond in Enschede als met een kameel in Egypte. Deze waarnemingen vertaal ik weer naar mensentaal en in feite gaat in het verwoorden van al die informatie de meeste tijd zitten.

Wetenschappelijk bewijs

De reguliere medische wetenschap heeft ontdekt dat wij in ons brein zogenaamde spiegelneuronen hebben. Dat zijn cellen waardoor wat we bij anderen zien of voorstellen vrijwel dezelfde (re)acties in ons eigen lichaam oproept, zowel wat betreft spierbewegingen als gevoelens.
Ons kritisch denken komt pas tussen ons 14e en 16e levensjaar geheel tot ontwikkeling. Voor het praten met dieren heb ik deze verworvenheid niet nodig en 'zet’ ik deze derhalve uit.

Wetenschappelijk bewijs kan ik persoonlijk ontberen om te weten dat het praten met dieren mogelijk is door jezelf geheel in de situatie van het dier te verplaatsen. Voor anderen is dat wetenschappelijke bewijs wel erg belangrijk. Voor hen vind ik het fijn dat deze ontdekking werd gedaan tijdens hersenonderzoek bij mensen en dat nu het bewijs is geleverd. Zelfs de grootste scepticus kan nu immers met een gerust hart en zonder schroom een consult aanvragen. Alles in het belang van zijn of haar dier.

Unieke informatie

Naast de antwoorden op de vragen die de mensen bij het dier stellen, krijg ik vaak ook unieke informatie door. Dat het dier bijvoorbeeld vertelt dat het een kies mist in zijn linkerbovenkaak, of dat het rechtsvoor kreupelt, of een hond die worst en kaas links laat liggen in ruil voor een bakje bramen, een paard dat waterijsjes eet ... het kan van alles zijn. Juist omdat ik het dier het liefst zelf laat praten, kan het onverwacht uit de hoek komen en dat gebeurt dan ook regelmatig maar niet altijd.

De inhoud van de gesprekken die ik voer, is grotendeels controleerbaar. Als een dier vertelt dat het in een vorig leven een chimpansee is geweest, maak ik daar gewoon een aantekening van. Maar als het daarnaast ook vertelt dat het ademhalingsproblemen heeft, dat het geen diepte ziet en daardoor tegen meubels aanloopt of in het zwembad kukelt, en dat het doof is en de begeleider bevestigt deze kwalen, dan geloof ik persoonlijk ook dat hele chimpanseeverhaal.

De karakterbeschrijving die het dier van zichzelf geeft en alles wat het erbij vertelt, kan een grote impact hebben op de mensen. Na het gesprek met het dier heeft mijn collega Nathalie Steffens daarom telefonisch contact met de aanvrager. Tijdens dit telefoongesprek neemt zij het consult met de aanvrager door. De aanvrager kan, ook achteraf, een schriftelijk verslag opvragen van het gesprek met het dier. Hieraan zijn kosten verbonden. Lees verder onder Consult aanvragen

Feedback

Ik praat via een foto met een dier. Ik zie de mensen, noch het dier in levende lijve. De mensen zijn daarom de enigen die kunnen bevestigen of dat wat ik heb waargenomen ook daadwerkelijk klopt. Mijn kwaliteiten staan en vallen bij de feedback van de mensen. Van hen verwacht ik dus na het gesprek met hun dier een actieve inbreng op mijn bevindingen. Ik wil exact weten waar ik goed zat, waar ik fout zat. Alleen daarvan leer ik en kan ik een steeds betere prestatie neerzetten. En laat dat nou mijn streven zijn.

Dieren spreek ik liever niet in levende lijve. Hun aanwezigheid, hun geur, de geluiden die ze maken etc. leiden mij af en dat heeft een nadelige invloed op de kwaliteit van het gesprek. Daarom werk ik (voorlopig) alleen van foto.